Boldog kukta recept

macaron.hu 2012/03/31

boldog kukta recept

20 db tészta hozzávalói:
5 dkg tojásfehérje
12 dkg porcukor
5 dkg orölt mandula

Házi barack lekvárral töltve

A fekete kicsi kávédarálómmal megoröltem a mandula szeleteket. Majd átszitáltam. A praktikákat már leírtam az elozoekben leírtam a fekete macaronnál. Tanulmányozzátok egy kicsit.
Majd adjatok hozzá 10 dkg átszitált porcukrot.
A tojásfehérje a másik sarkalatos pont. Én most 4 napig pihentettem a hutoben az 5 dkg-nyi tojásfehérjét. Körülbelül 2 db tojásból nyerheto ki ez a mennyiség. Biztosan elkészítheto kevesebb pihentetéssel is, de nekem ez vált be.
Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá. Apránként hozzáadjuk a 2 dkg maradék porcukrot.
Végül az összekevert 5 dkg orölt mandulát és a 10 dkg cukrot fakanállal óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjékhez.
Habzsákba vagy egyszeru zacskóba (sarkát levágjuk) töltjük a tésztát. Sütopapírral kibélelt tepsibe (vagy egy tiszta fém lapra) nyomjunk ki 3 cm átméroju köröket. Kicsi halmot nyomunk ki a habzsákból és felfelé húzzuk végén. Megfelelo távolságra kell elhelyezni a tészta halmocskákat, mert egy picikét elterülnek.
Kb. 15 perc alatt kb. 150 °C-os sütoben szárítjuk, majd további 5 percig 120°C-on sütjük még. Én folyamatosan figyeltem az állagát. A tetejének szilárdnak kell lennie és a kicsi “habos” talpnak is megjelenik az igazi macaronnál.
Végül hagyjuk teljesen kihulni a papíron, majd egyesével leválaszthatjuk. Majd egy-egy kanálka baracklekvárral betöltöttem.

    Boldog kukta recept

    További hírek
    Hirdetések

    Válasz

    Add meg a személyes adataidat a bal oldalon, vagy lépj be a facebookon keresztül, kattints ide!