Macaron Nap!

macaron.hu 2012/03/20

Gresham Macarons

Magyarország is beállt a macaronimádók hosszú sorába. Szó szerint! A helyszínen két sorban várakoztak a macaronra éhezők. Akiknek már volt jegyük és akiknek nem. Mi elővételben vettük és őszintén szólva meg voltam lepődve, milyen kicsi a hely. Rá is kérdeztem, hogy milyen formában lesz megrendezve, mert minket a francia iskola által felkínált gyereksarok sarkallt arra, hogy családostól induljunk el. Gondoltam, gyermekek hada is kóstolja a macaront a Macaron Napon…  “Ha jó idő lesz, akkor a teraszon leszünk”- hangzott a válasz. Ennek még  jobban megörültem, mert babakocsival is lehet majd szabadon kóstolni.

Sajnos nem volt jó idő, de volt kígyózó sor! Rengetegen voltak! A szervezők nem gondolták, hogy Budapesten ennyien érdeklődnek az álom “habcsókok” iránt.

Szerencsére nem kellett sokat várnunk. Egy 4 hónapos babával babakocsiban+ egy négyéves kislánnyal érkeztünk. A bejáratnál kérésünkre nagyon kedvesen és udvariasan beengedtek bennünket a szervezők soron kívül, tekintettel a körülményekre.

Benn még nagyobb volt a tömeg! Mindenki kóstolt!

Terasz nem volt és gyerekek sem sokan, de kicsit sem voltunk csalódottak, sőt!

Végigkóstoltuk a macaronokat egytől-egyig, a gyereksaroknál is jót játszottunk.

Mi a Gresham Four Seasons Budapest, Lukács és a Gerbeaud macaronjait találtuk a legjobbnak. Márcsak azért is, mert legelőször a látvány nyűgözi le az embert egy macaronnál.  Kicsi, formás, tökéletes, gyönyörű színű, kifinomult, egyszerűen harapnivaló! Volt óriás macaron, ami jobban hasonlított egy kekszhez lekvárral. A kislányunk szabályosan nem volt hajlandó lenyelni, amikor beleharapott…  A gyerekek a legjobb teszterek, ők még marketingtől és befolyástól mentesen, teljes őszinteséggel nyilatkoznak:-) A túl harsány ételszínezős darabok sem vonzottak túlságosan bennünket. A macaron kizárólag frissen jó, mikor az ember beleharap és nagyon lágyan roppan a foga alatt a habcsók vékony felső rétege,  nem pedig a fogára ragad, olyan laza a szerkezete. Belül omlós és a krém könnyű, de ízletes. Mivel a macaron egy luxusédesség, kiváló ajándék is, ne felejtkezzünk meg a csomagolásról sem! Óvjuk  ezeket a törékeny habkönnyű tökéletességeket! Épségben érjenek haza, vagy a ajándékozott kezébe. Ne celofán papírba csomagoljuk, vagy túlméretezett dobozba! Ebben a témában kétségtelenül Gerbeaud volt a legprofesszionálisabb.

Jó olvasni a véleményket, de a macaron kóstolnivaló! Kalandra fel!

További hírek
Hirdetések

Válasz

Add meg a személyes adataidat a bal oldalon, vagy lépj be a facebookon keresztül, kattints ide!