Zöld citrom, málna és Espelette paprika Pierre Hermé macaron

macaron.hu 2012/04/02

TRIO DE JARDINS

Ez év elejétől Pierre Hermé “Tiszavirág életű Kert” kollekciója pajkos sétákra hív el bennünket. Minden hónapban egy új ínycsiklandó élménnyel kedveskedik nekünk a macaronok egyik királya. Franciaországban ugyanis a trónon osztoznia kell Ladurée-vel :-) Bárcsak már itt Magyarországon is elérhetőek lennének ezek az ízek! Ezt a cikket azért írom nektek, hogy legalább képekben belekóstolhassunk az igazi macaronok világába.

A kert első sétája a csíntalan “Elvarázsolt Kert” nevet kapta. Még mielőtt elveszítenénk a fonalat… Igen továbbra is a macaronokról írok! Ez egy új macaron kreaciónak a neve. Istenem, ezek a franciák annyira tudják, hogyan kell levenni az embert a lábáról! Ahogy meg tudják fogalmazni az ízek világát… Akár egy költemény! Az “Elvarázsolt Kert” nevű macaron héjacskája szép gömbölyded, rózsaszín és zöld. Huncutúl játszik a szájpadlásunkkal a szemérmesen málnába burkolodzó zöld citrom savanykás íze, csattanóul pedig egy csöppnyi Espelette paprika. Persze mindehez a gyönyörhöz a macaronropp után jutunk csak el. Macaronroppnak neveztem el azt az elményt, amit egy tökéletes macaron beleharapásakor érzünk! Egy pillanatnyi tiszta varázslat! Voila:-)

macaron Zöld citrom, málna & Espelette paprika

Elvarázsolt Kert - Zöld citrom, málna & Espelette paprika

További hírek
Hirdetések

1 hozzászólás

  1. Itactually a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Válasz

Add meg a személyes adataidat a bal oldalon, vagy lépj be a facebookon keresztül, kattints ide!