Zsuzsa recept

macaron.hu 2010/01/10

Zsuzsa recept

Hozzávalók:

12,5 dkg darált mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 3 db volt)
8dkg kristálycukor
kék ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)

A mandulát és a porcukrot darálóval elvegyítettem. A tojásfehérjét felvertem habbá, majd a cukorral addig kevertem, míg a cukor el nem olvadt. Amikor ez megtörtént, belecsepegtettem az ételfestéket, és jól elkevertem. Hozzávegyítettem a mandulás cukrot, és addig kevertem, míg egyneművé nem vált.
Simacsöves habzsákba tettem, és sütőpapírral bélelt tepsibe 50ft-os nagyságú köröket nyomtam.
1 órát hagytam száradni, majd 160 fokos sütőben 10-12 percig sütöttem.
Talpas macaronokat kaptam végül :)

Ganache krémmel kentem meg őket:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük.

1 napig álltak a hűtőben fogyasztás előtt.

Zsuzsa Recept Paradicsoma

További hírek
Hirdetések

1 hozzászólás

  1. Nagyon jól néz ki, és kevésbé ijesztő a recept, mint az alap macaron recept… :)

Válasz

Add meg a személyes adataidat a bal oldalon, vagy lépj be a facebookon keresztül, kattints ide!